28 september 2013

Ons leesboek

Elke dag proberen wij op een leuke manier te starten door voor te lezen uit een mooi leesboek. We lazen net William wil de wereld zien van Siska Goeminne uit. Een heerlijk boek over een koppig, wild potlood dat zijn 6 broers in de doos achterlaat en de wijde wereld intrekt. Daar maakt William nieuwe vrienden en zelfs een vriendinnetje, maar wordt hij ook geconfronteerd met de gevaren van onze mensenwereld. Het boek liet ons niet onberoerd en zorgde ervoor dat wij ons potlood of ander schrijfgerij nooit meer op dezelfde manier zullen bekijken...


Nu zijn we aan een nieuw leesboek begonnen en niet zomaar een leesboek... Het geheim van de keel van de nachtegaal van Peter Verhelst. Het boek is een echt pareltje dat volledig terecht meermaals in de prijzen is gevallen. Naast Verhelst verdient ook Carll Cneut hier een vermelding. Zijn illustraties zijn immers niets minder dan prachtig. Benieuwd wat de klas van dit boek zal vinden... De eerste pagina's werden alvast bijzonder enthousiast onthaald.




5 opmerkingen:

  1. Heerlijk om te merken dat wat je schrijft ook echt is aangekomen.
    Dank je wel, beste klas van Veerle!
    Hartelijke groeten van Siska,
    en een tevreden streepje van William.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Hoe heb je ons gevonden ? Wij vonden het boek fantastisch, grappig en spannend!
      Heb je nog meerdere boeken geschreven ?

      Verwijderen
  2. Aha. Ik was op internet op zoek naar informatie over mijn laatst verschenen boek (luisterboek Het rarebeestencarnaval, uitgegeven bij Lannoo) en toen kwam ik jullie tegen. :-)
    Dus: ja hoor, ik schreef nog heel wat andere boeken. Misschien kunnen jullie eens een kijkje nemen op mijn website: www.siskagoeminne.be
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Siska!
      Heel erg bedankt om zo met ons in dialoog te treden! We namen al een kijkje op je mooie website en het heeft ons heel wat boekentips opgeleverd! Zou jij het eventueel zien zitten om onze klas eens te bezoeken? Om iets over je boeken te vertellen, om misschien even voor te lezen en om eventueel enkele tips aan onze vele vlijtige schrijvers te geven. Als dat niet lukt, begrijpen we dat volledig, maar we wouden het toch eens vriendelijk vragen.
      Vriendelijke groeten
      Klas Veerle & Hannes

      Verwijderen
  3. Wauw! Dat zou leuk zijn! Zo wijs dat siska jullie klas blog vond! Mama Camille

    BeantwoordenVerwijderen